Honor Rising: Japan 2017 (Day 1) Preview & Προβλέψεις


Την Κυριακή 26/2 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μέρος του Honor Rising Event. Το συγκεκριμένο show είναι αφιερωμένο στην συνεργασία του NJPW και του ROH με παλαιστές των δύο promotions να έρχονται αντιμέτωποι. Στο Main Event της πρώτης μέρας του event οι Kenny Omega και Cody Rhodes θα αντιμετωπίσουν τους Briscoe Brothers. Διαβάστε παρακάτω.

1. David Finlay, Juice Robinson and Kushida vs Gedo, Jado and Silas Young
Το πιο αδιάφορο match της βραδιάς ωστόσο μπορεί κάλλιστα να προσφέρει θέαμα με τους παλαιστές που έχουν ανακοινωθεί για αυτό. Ο Finlay είναι ο κλασικός tag team match wrestler, ο Robinson είχε πρόσφατα αγώνα για το NEVER Openweight Title με τον πρωταθλητή Hirooki Goto και έδειξε το ταλέντο του ενώ ο βετεράνος Kushida παρότι μετά το Wrestle Kingdom έχασε την λάμψη του, δεν σταματάει να είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς Junior Heavyweights του promotion. Από την άλλη οι Gedo και Jadο του CHAOS είναι δύο βετεράνοι και δίνουν καλούς αγώνες με τους σωστούς αντιπάλους και ο Silas Young (ένας από τους πιο αδικημένους Pro Wrestlers κατά την γνώμη μου) είναι αρκετά ταλαντούχος και μπορεί να δώσει άλλον ένα καλό αγώνα στο αυριανό show. Πρόβλεψη: Πιστεύω πως την νίκη θα πάρει η ομάδα των Gedo, Jado και Young. Δεν έχουν αναπτύξει κάποια αντιπαλότητα αλλά θεωρώ ότι βετεράνοι θα υπερισχύσουν.


2. Los Ingobernables de Japon (Bushi, Sanada and Evil) (C) vs Delirious, Jushin Thunder Liger and Tiger Mask for the NEVER Openweight Six Man Tag Team Championships

Ένα ενδιαφέρον title match θα μας δώσει το NJPW, ίσως και η απολογία τους για την καταστροφή του καινούργιου τίτλου με τα συνεχή title changes. Πάντως σαν αγώνας θα είναι χωρίς αμφιβολία ωραίος. Ωστόσο καλό θα ήταν να μην έχω υψηλές προσδοκίες διότι ο Liger είναι 52 χρονών, ο Tiger Mask 46 και ο Delirious 36. Αλλά μόνο και μόνο τα η σημασία τον τριών δίνει τεράστιο hype στον αγώνα. Φυσικά οι υπερταλαντούχοι LIJ θα κάνουν την αναμέτρηση ακόμα καλύτερη. Πρόβλεψη: Ειλικρινά είτε ο αγώνας είναι απαίσιος, είτε καλός είτε 6 star οι νικητές επιβάλλεται να είναι οι LIJ. Είναι η τελευταία ευκαιρία του promotion για δώσει prestige στους τίτλους και πρέπει να δώσει την νίκη στους LIJ. Προβλέπω λοιπόν νίκη των πρωταθλητών και retain.

3. Bullet Club (Bad Luck Fale, Tama Tonga, Tanga Roa and Yujiro Takahashi) vs. Chaos (Hirooki Goto, Kazuchika Okada, Will Ospreay and Yoshi-Hashi)

Το πρώτο match του Bullet Club μετά από ενάμιση μήνα. Τα filler members του stable βέβαια αλλά και πάλι αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι θα είναι πολύ ωραίο. Οι Guerrillas of Destiny πρώην κυρίαρχοι του Tag Team Division θέλουν να επιστρέψουν δυναμικά ενώ οι Bad Luck Fale και Yujiro Takahashi είναι στο match για να ξεκουράσουν τους άλλους δύο και γενικότερα να χαλαρώσουν την ροή του αγώνα. Από την άλλη το CHAOS βάζει τα δυνατότερα του μέλη (Okada, Goto, Ospreay) και τον Hashi, οι οποίο θα κάνουν τον αγώνα πολύ καλύτερο. Η αναμέτρηση ενδέχεται να έχει εναέριες και stiff κινήσεις (αφού θα είναι οι Ospreay και Goto στο match), storytelling (Okada) και ωραίες συνεργασίες (Guerrillas Of Destiny).  Πρόβλεψη: Αν και το πρώτο match του Bullet Club μετά από πολύ καιρό, πιστεύω πως το CHAOS θα πάρει την νίκη. Δεν γίνεται undercarders και Tag Team Wrestlers να κερδίσουν τόσο μεγάλα ονόματα. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε έναν πολύ ωραίο αγώνα.

4. War Machine (Hanson and Raymond Rowe) vs. The Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson)

Άλλο ένα match που εγώ προσωπικά περιμένω σαν τρελός. Οι φοβεροί Young Bucks έρχονται αντιμέτωποι με τους βετεράνους War Machine. Οι δύο ομάδες είχαν δώσει έναν πολύ ωραίο αγώνα στο ROH The Experience και τώρα πάνε και για δεύτερο γύρο. Αν κερδίσουν οι War Machine θα πάρουν άλλο ένα ROH World Tag Team Championships shot (λογικά). Ενώ αν χάσουν θα επιστρέψουν στα ανεξάρτητα promotions μιας και δεν θα έχει κάτι άλλο να κάνουν. Είχαν ακουστεί φήμες για την άφιξη του Rowe στο WWE οπότε αυτό δίνει περισσότερες πιθανότητες σε νίκη των Young Bucks. Ωστόσο δεν ξέρουμε κάτι περαιτέρω άρα δεν μπορούμε να κάνουμε μια ακριβέστατη πρόβλεψη.  Πρόβλεψη: Πιστεύω ότι θα κερδίσουν οι Young Bucks μιας και δεν υπάρχει χώρος για τους γιγαντόσωμους παλαιστές αυτήν τη στιγμή στο ομαδικό division του Ring Of Honor. Οι Bucks στο 15th Anniversary θα πρέπει να υπερασπιστούν τους τίτλους τους ενάντια στους Roppongi Vice και στο Supercard of Honor VI ενάντια στους Hardys. 


5. Dalton Castle, Hiroshi Tanahashi and Ryusuke Taguchi vs. Hiromu Takahashi, Punisher Martinez and Tetsuya Naito

Τίποτα το ιδιαίτερο ο συγκεκριμένος αγώνας παρά μόνο την συμμετοχή μεγάλων ονομάτων. Ο αρκετά βελτιωμένος Dalton Castle, o θρυλικός Hiroshi Tanahashi και ο Ryusuke Taguchi έρχονται αντιμέτωποι με το τρομερό δίδυμο των LIJ (Naito, Takahashi) και τον ανερχόμενο Punisher Martinez. Ο αγώνας χωρίς καμία αμφιβολία θα προσφέρει θέαμα αλλά δεν υπάρχει κανένα σεναριακό νόημα. Τι σχέση έχει ο Martizez με τους LIJ ενώ έχει αγώνα με τον Goto για το NEVER Openweight Title την επόμενη μέρα; O Nakanishi εξαφανίστηκε; Και τέλος γιατί κυνηγήσει ο Taguchi το Junior Heavyweight Title;  Πρόβλεψη: Πιστεύω πως οι faces θα πάρουν την νίκη για δύο λόγους: 1. Επειδή το LIJ σύμφωνα με τις δικές μου προβλέψεις επικράτησε στο Six-Man Tag Team Title Match και 2. Επειδή είναι ο Tanahashi στην ομάδα των 'καλών'.


6. Bullet Club (Cody and Hangman Page) vs. Jay Lethal and Katsuyori Shibata

Φτάσαμε λοιπόν σε έναν από τους δύο μεγαλύτερους αγώνες του show. Αρχικά οι Jay Lethal και Katsuyori Shibata θα αντιμετωπίσουν τους Cody και Hangman Page του Bullet Club σε μια αναμέτρηση που μπορεί να ξεκινήσει ένα πολύ δυνατό feud και να αναπτύξει ένα άλλο. Φανταστείτε πόσο ωραίο θα ήταν ένα Page vs Shibata feud (κι ας μην μου αρέσει ο δεύτερος) και πόσο θα βοηθηθεί η κόντρα των Rhodes και Lethal η οποία νομίζαμε ότι είχε κλείσει. Φυσικά θα είναι ένας εξαιρετικός αγώνας αν σκεφτούμε τις δυνατότητες που έχουν οι δύο παλαιστές όταν μπαίνουν στο ring.  Πρόβλεψη: Πιστεύω πως οι Lethal και Shibata θα πάρουν την νίκη σε αυτόν τον αγώνα. Έτσι θα είναι λογική μια επίθεση των ηττημένων μετά την λήξη του αγώνα και η αρχή αλλά και η εξέλιξη αντίστοιχα των δύο feuds. Και γιατί όχι να δοθεί στις δύο ομάδες ένα γεμάτο εικοσάλεπτο.

7. Bullet Club (Adam Cole and Kenny Omega) vs. The Briscoe Brothers (Jay Briscoe and Mark Briscoe)

Το main event του show! Ο Kenny Omega θα πραγματοποιήσει την πολύ αναμενόμενη από πολλούς επιστροφή του στο NJPW. Μαζί με τον Adam Cole θα αντιμετωπίσουν τους βετεράνους Briscoes σε έναν αγώνα που θα κλέψει την παράσταση. Από πλευράς Briscoes αν και έχουν καιρό  να πάρουν νίκη οι πιθανότητες είναι εναντίον τους. Σεναριακά δεν είναι ένας πολύ δυνατός αγώνας αλλά προμηνύεται φοβερός λόγω του θεάματος που θα προσφέρει και φυσικά λόγω της επιστροφής του Omega όπου η απουσία του έθεσε πολλά ερωτήματα και συζητήσεις στο διαδίκτυο.  Πρόβλεψη: Πιστεύω πως κατά 90% το Bullet Club θα κερδίσει. Η επιστροφή του Cleaner το κάνει πολύ πιο προβλέψιμο. Οι Briscoes μετά από τον αγώνα αυτόν καλό θα ήταν να επικεντρωθούν στο ROH, μιας και δεν θα έχουν κάτι άλλο να κάνουν. 


Συμφωνείτε με τις προβλέψεις; Πείτε μας κάτω στα σχόλια! Επίσης μείνετε συντονισμένοι για το preview της δεύτερης μέρας.



Για το Ringside House,
Δημήτρης Μπίκος (JimSR)
Νεότερη Παλαιότερη