WRESTLEMANIA 33: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ!


Με εκπλήξεις, εξελίξεις, και δάκρυα μας άφησε η WrestleMania 33. Είδαμε ένα όμορφο και αρκετά συγκινητικό Pay-Per-View αφού στο main event της βραδιάς ο Undertaker είπε το τελευταίο αντίο στην τεράστια και θρυλική καριέρα του. Ακολουθεί το αναλυτικό ρεπορτάζ.


KICKOFF

Cruiserweight Championship Match
Neville (c) vs. Austin Aries

Ο πρώτος αγώνας του Kickoff ήταν ανάμεσα στους δύο Cruiserweights, όπου αγωνίστηκαν για το τον τίτλο της κατηγορίας τους. Όμορφος αγώνας για Kickoff, την νίκη πήρε ο Neville μετά από Red Arrow αφού έπαιξε "βρώμικα" για να παραμείνει πρωταθλητής.



Andre The Giant Memorial Battle Royal

Συνεχίζουμε στο Kickoff, με την δεύτερη αναμέτρηση να είναι το Andre The Giant Memorial Battle Royal. Αρκετοί performers κατέβηκαν από την τεράστια ράμπα, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η είσοδος του Big Show και του Braun Strowman. Ωστόσο τα δύο φαβορί, Strowman & Show, αποκλείστηκαν σχετικά νωρίς χάρις την παρεμβολή όλων των WWE Superstars που βρισκόντουσαν στον αγώνα, ενώ στα ενδιάμεσα αποκλείστηκε και ο Sami Zayn. Στο ρινγκ έμειναν οι Jinder Mahal και Mojo Rawley, με τον δεύτερο να αποκλείει τον πρώτο για να κερδίσει τον αγώνα και το βραβείο.



Intercontinental Championship Match
Dean Ambrose (c) vs. Baron Corbin

Και φτάσαμε στη τελευταία αναμέτρηση για το Kickoff, όπου είδαμε το Intercontinental Championship να μπαίνει υπό διεκδίκηση ανάμεσα στους Dean Ambrose και Baron Corbin. Μετά από αρκετές προσπάθειες ο "Lunatic Fringe" πέρασε από Dirty Deeds τον "Lone Wolf" για να κάνει το retain.


MAIN SHOW

Η εμφάνιση της New Day

Μπήκαμε στο mood. Οι New Day άνοιξαν την αυλαία της WrestleMania 33 κάνοντας την είσοδό τους από την μεγαλύτερη ράμπα που έχουμε δει ποτέ σε ρινγκ του WWE. Οι Xavier Woods, Kofi Kingston, και Big E, υποσχέθηκαν στο WWE Universe ότι θα απολαύσουν το αποψινό (σ.σ. χθεσινό) Pay-Per-View καθώς θα επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.



Shane McMahon vs. AJ Styles

Μπαίνοντας στο κύριο σόου, η πρώτη αγωνιστική αναμέτρηση της βραδιάς ήταν αυτή ανάμεσα στους Shane McMahon και AJ Styles. Ο Commissioner του SmackDown Live έκανε πολλές προσπάθειες αφού επιχείρησε βουτιά από το κόρνερ του ρινγκ στο τραπέζι των σχολιαστών, χτύπησε με επιτυχία τον AJ με Coast To Coast χρησιμοποιώντας έναν κάδο, μέχρι και... Shooting Star Press, το οποίο βγήκε αποτυχημένο δίνοντας ευκαιρία στον Styles να κάνει το Phenomenal Forearm για το τελικό αποτέλεσμα. Σπουδαίος αγώνας.



United States Championship Match
Chris Jericho (c) vs. Kevin Owens

Εξίσου όμορφο ματς είδαμε και στην μάχη για το United States Championship. Οι Chris Jericho & Kevin Owens προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα σε ένα ματς με δυνατούς ρυθμούς. Το τελικό αποτέλεσμα ήρθε μετά από Powerbomb στην εξωτερική πλευρά του ρινγκ (apron) και τα 3 χτυπήματα του διαιτητή. Αυτά ήταν αρκετά για να κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το United States Title ο "Prizefighter".



Fatal 4-Way Elimination RAW Women's Championship Match
Bayley (c) vs. Charlotte Flair vs. Sasha Banks vs. Nia Jax

Η πρώτη αναμέτρηση των γυναικών στην κάρτα του Pay-Per-View είχε τα κορίτσια του κόκκινου σόου σε μια Fatal-4 Way αναμέτρηση για το RAW Women's Championship. Όλα τα κορίτσια πάλεψαν σκληρά για να ικανοποιήσουν το WWE Universe, ωστόσο αυτή που πήρε την νίκη ήταν η Bayley μετά από Elbow Drop από το τρίτο σχοινί στην Charlotte Flair. Όσο για τους αποκλεισμούς, πρώτη από τον αγώνα έφυγε η Nia Jax και μετά η Sasha Banks.



Fatal 4-Way Ladder RAW Tag Team Championship Match
Gallows & Anderson (c) vs. Enzo & Cass vs. Sheamus & Cesaro vs. The Hardy Boyz

Η έκπληξη της βραδιάς. Αφού οι 3 ομάδες έκαναν την είσοδό τους στην τεράστια αρένα, τους σταμάτησαν οι New Day για να βάλουν «φωτιά» στο WWE Universe. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν πως ο αγώνας θα αλλάξει σε Fatal 4-Way με την προσθήκη μιας ακόμα ομάδας.


Αυτή η ομάδα δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη πέρα από τους... Hardy Boyz. Ναι, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και οι Jeff & Matt Hardy επέστρεψαν στο WWE και μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Το WWE Universe ξεκίνησε τα συνθήματα "Delete, Delete, Delete" και ο αγώνας ξεκίνησε. Μετά από μια θεαματική αναμέτρηση, με όλες τις ομάδες να παλεύουν σκληρά, ο Matt Hardy ανέβηκε στην σκάλα και ξεκρέμασε τους τίτλους καθώς ο Jeff Hardy περνούσε μέσα από Swanton Bomb από την κορυφή της σκάλας τον Cesaro.



John Cena & Nikki Bella vs. The Miz & Maryse

Χωρίς πολλά-πολλά, δεν είδαμε τίποτα το ιδιαίτερο σε αυτό το ματς, καθώς η ομάδα των Cena & Bella κέρδισαν τον αγώνα σχετικά σύντομα μετά από διπλό pinfall. Όταν ο αγώνας τελείωσε, ο John Cena μέσα από ένα promo έκανε πρόταση γάμου στην Nikki Bella, και φυσικά αυτή δέχτηκε.



Non-Sanctioned Match
Seth Rollins vs. Triple H

Πρώτος την είσοδό του στην αρένα έκανε ο Triple H, μαζί με την Stephanie McMahon φυσικά στο πλευρό του. Ο "Hunter" είχε και την "προστασία" της αστυνομίας μαζί του, καθώς μια ομάδα αστυνομικών τον ακολούθησαν στο entrance του με τις μοτοσικλέτες. Στα του αγώνα, ο Seth Rollins έβαλε τα δυνατά του αφού πέρασε μέσα από Pedigree, Buckle Bomb, και Phoenix Splash τον αντίπαλό του. Αντίθετα, ο Triple H χρησιμοποίησε διάφορους έξυπνους και "βρώμικους" μεθόδους για να κλέψει το αποτέλεσμα, επιχειρώντας μάλιστα να χτυπήσει και με το sledgehammer τον Rollins. Το τελικό αποτέλεσμα ήρθε μετά από Pedigree του "Architect", κερδίζοντας την μάχη κόντρα στον "King of Kings".



WWE Championship Match
Bray Wyatt (c) vs. Randy Orton

Η οχιά χτύπησε ξανά. Όσο ο Bray Wyatt χρησιμοποιούσε τις "σκοτεινές" του στρατηγικές ώστε να τυλίξει το θετικό αποτέλεσμα παίζοντας διάφορα mind games με τον διεκδικητή, ο Randy Orton περίμενε την απαραίτητη στιγμή για το RKO. Όπως καταλάβατε λοιπόν, ο "Apex Predator" πήρε την νίκη και κατέκτησε το WWE Championship για 13η φορά στη καριέρα του.



Universal Championship Match
Goldberg (c) vs. Brock Lesnar

Ακόμη μια σύντομη αναμέτρηση είδαμε μεταξύ Goldberg και Brock Lesnar η οποία κράτησε γύρω στα 5 λεπτά (χωρίς τους εισόδους). Από την αρχή ο Lesnar άρχισε τα German Suplexes, ο Goldberg προσπάθησε να το ανατρέψει χτυπώντας τον με 2-3 spears (το ένα στο barricade), ωστόσο όταν οι δύο Βετεράνοι επέστρεψαν στο ρινγκ ο "Beast Incarnate" πέρασε μέσα από 10 συνολικά German Suplexes και F-5 τον ταλαιπωρημένο Goldberg για να στεφθεί νέος Universal Champion.



6-Pack Challenge SmackDown Women's Championship Match

Ώρα για διάλυμα πριν το main event της βραδιάς, με την γυναικεία μάχη του SmackDown Live. Η Naomi επικράτησε της Alexa Bliss, της Mickie James, της Carmella, της Becky Lynch, και της Natalya, για να στεφθεί για 2η φορά στην καριέρα της SmackDown Women's Champion.


No Holds Barred Match
The Undertaker vs. Roman Reigns

Και φτάσαμε στο main event της WrestleMania 33, όπου είδαμε τους Undertaker και Roman Reigns στο ίδιο ρινγκ σε μια αναμέτρηση No Holds Barred. Ο Undertaker μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και διατηρήθηκε τουλάχιστον 1 τέταρτο όρθιος, μέχρι που ο αγώνας άλλαξε τελείως πλευρά με τον "Big Dog" να παίρνει το πάνω χέρι μέχρι και το τέλος.


Ωστόσο, ο Roman Reigns κέρδισε τον αγώνα μετά από 4 συνεχόμενα Spears (είχαν προηγηθεί περισσότερα), και αποχώρησε σχετικά σύντομα από την αρένα με χλωμό το βλέμμα όσο το WWE Universe τον αποδοκίμαζε άσχημα. Ο Undertaker έμεινε στο ρινγκ, έβαλε το παλτό του, το καπέλο του, τα γάντια του, κοίταξε το κοινό γύρω του, τα έβγαλε τα άφησε και αποχώρησε από την αρένα, λέγοντας μ' αυτό τον τρόπο το τελευταίο του αντίο, όσο ο κόσμος είχε βουρκώσει και τον ευχαριστούσε.


Αποτελέσματα WrestleMania 33:

- Ο Neville κέρδισε τον Austin Aries (παρέμεινε Cruiserweight Champion)
- Ο Mojo Rawley νίκησε το Andre The Giant Memorial Battle Royal
- Ο Dean Ambrose επικράτησε του Baron Corbin (παρέμεινε Intercontinental Champion)
- Ο AJ Styles υπερίσχυσε του Shane McMahon
- Ο Kevin Owens κέρδισε τον Chris Jericho (νέος United States Champion)
- Η Bayley νίκησε τις Charlotte, Sasha Banks, και Nia Jax (παρέμεινε RAW Women's Champion)
-  Οι Hardy Boyz επικράτησαν των Enzo & Cass, Gallows & Anderson, και Cesaro & Sheamus (νέοι RAW Tag Team Champions)
- Οι John Cena & Nikki Bella υπερίσχυσαν των The Miz & Maryse
- Ο Seth Rollins κέρδισε τον Triple H
- Ο Randy Orton νίκησε τον Bray Wyatt (νέος WWE Champion)
- Ο Brock Lesnar επικράτησε του Goldberg (νέος Universal Champion)
- Ο Roman Reigns κέρδισε τον Undertaker

Δείτε όλη την WrestleMania 33:


για το Ringside House,
Αποστόλης Μάρης
Νεότερη Παλαιότερη